Concepte pedagògic


konzept

Eins Zwei Drei – Kinder in Gracia…

…es un espai d’educació en alemany a Barcelona. Els nostres educadors parlen alemany amb els nens durant tota la jornada i acompanyen als petits pedagògicament. Tenim cura de nens entre 8 mesos i 3 anys d’edat. El nostre grup està format per un màxim de 15 nens, que són atesos pel nostre 3 educadores.

Dins el nostre dia a dia, ens orientem en el concepte educatiu de la pediatra Emmi Pikler. La pedagogia segons Emmi Pickler: no es un mètode es una aptitud. En aquest concepte totes les activitats s’acompanyen idiomàticament. D’aquesta manera el nen te temps d’adaptar-se a les situacions i d’estar en contacte amb l’idioma de forma constant, arribant a conèixer el so, la melodia i el ritme de la llengua. Un s’ho pot imaginar com un bany d’ idioma. Els nens primer xipollegen a l’aigua i desprès aprenen a nedar.

A més de l’educació en alemany els nostres objectius són …

… Tenir cura de cada nen com un ésser individual
… Fomentar l’autonomia i l’activitat pròpia de cada nen
… Facilitar valors com la humanitat i l’amistat
… Donar espai i temps per al moviment
… Recolzar l’evolució social, física i creativa en el joc lliure i guiat
… Ensenyar als nens una alimentació sana i conscient
… Establir una comunicació constant amb els pares sobre l’evolució del seu fill

Familiarització

Utilitzem el “model berlinès” per la familiarització, juntament amb un dels pares. L’objectiu és el de facilitar al nen una transició suau del seu entorn familiar amb l’espai educatiu. El temps d’aquesta familiarització s’ajusta a les necessitats de cada nen.